Sabtu, 4 Jun 2011

Pelajar Melayu WAJIB tuntut hak!


KUALA LUMPUR 03Jun2011: PERKASA memohon kerjasama Ibu Bapa dan Pelajar Melayu/Pribumi yang mendapat 7A+ didalam peperiksaan SPM tahun 2010 yang tidak mendapat Biasiswa JPA,MARA,KPM atau KPTM agar dapat menghubungi Pejabat PERKASA dengan memberi salinan keputusan dan latarbelakang keluarga.

Kes 7I pelajar Cina,II pelajar India dan 4 bumi dapat 21.6juta @ RM251k (seorang) tapi 500 pelajar kritikal Medic Melayu di Mesir cuma perlukan pinjaman RM160K seorang sahaja, jumlah 80juta sudah 1 tahun tidak dapat diselesaikan dan sepatutnya dapat danasiswa Yang DiPertuan Agong bawah kuasa fasal I53.

“Biasiswa untuk bukan Melayu bukan sebagai hak. Sebagai Presiden Perkasa, Saya amat kesal”. menurut satu kenyataan dari Pejabat Presiden Perkasa YB Dato Ibrahim Ali sebentar tadi.

“Sebagai contoh,I8 pelajar melayu dalam kursus perubatan CUCM tidak di beri biasiswa,manakala lain lain kaum dapat dan ini jelas tindakkan double standard”. Kata Ibrahim Ali menerusi kenyataan tersebut.

PERKASA dengan ini memohon ibubapa menyerahkan maklumat yang di sebutkan tadi untuk tindakan segera.

Satu perhimpunan raksasa akan diadakan jika perlu (perkasa akan di bincang semasak masaknya), melibatkan pelajar,ibubapa yang terinaya.

Semua NGO NGO melayu yang prihatin akan turut hadir bagi menuntut hak umat Melayu dan Pribumi.

Semua maklumat boleh di kirimkan atau disalurkan melalui alamat saperti dibawah

1. Pejabat (Vitual) Urusetia Perkasa : Urusetia Perkasa

2. Pej. Urusan PERKASA :
PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)
808 Tingkat 8, GRAND SEASON AVENUE. 72, JALAN PAHANG, 53000 KUALA LUMPUR

3. Pejabat Media Perkasa:
No. 27-2, Jln 3/23A, Taman Danau Kota, Jalan Genting Kelang, Setapak, 53300 KL.

Kerjasa sama kepada semua Ibu Bapa Pelajar adalah diharapkan untuk membolehkan Perkasa bertindak mengikut saluran yang benar dan sah disini undang undang tubuh Tanah Melayu.

Tiada ulasan: