Khamis, 26 Ogos 2010

Ganyang Indonesia!


Penghinaan terhadap Malaysia semakin menjadi-jadi. Penunjuk perasaan di hadapan kedutaan Besar Malaysia di Jakarta terus bersikap liar dengan membakar dan meludah Jalur Gemilang. Kumpulan penunjuk perasaan hari ini menuntut Malaysia memohon maaf serta meminta kerajaan Indonesia memanggil balik Duta Besar Indonesia di Malaysia. Brengsek.....

Kerajaan Malaysia jangan meminta maaf dan kekalkan keputusan bahawa tindakan kerajaan sebelum ini adalah betul. Persetankan dengan mereka kerana anjing-anjing liar seramai 600 orang itu telah dibayar untuk membuat demontrasi. Perkara sudah selasai dan mereka mahu membesar-besarkan isu. Ada dalang di belakang mereka. Mereka semua umpama anjing lapar yang sudah lama tidak berjumpa makanan maka apabila dibayar sanggup untuk membakar jalur gemilang, membaling najis ke kedutaan Malaysia malah sudah mula mengancam keselamatan Duta Malaysia di Jakarta.

Jika mereka inginkan Duta mereka, berikan mereka pulang. Tetapi jangan lupa membawa pulang jutaan pekerja Indonesia yang sedang mencari makan di Malaysia. Pulang kan sekali rakyat mereka. Jangan pergi ke Indonesia, putuskan hubungan diplomatik dengan negara mereka. Jikalau mereka mahu menganyang Malaysia, rakyat Malaysia juga sudah bersedia menganyang mereka terutama anjing-anjing liar yang kelaparan itu.

Esok jam 11.00 pagi PERKASA Johor akan menghantar memorandum bantahan di Konsulat Indonesia di Johor Bahru sebagai tanda protes orang-orang Melayu Johor!

Amir Hamzah, Batu Pahat


Tiada ulasan: